De Nijmeegse Vierdaagse

Elk jaar is het groot feest in Nijmegen. Honderdduizenden mensen komen naar onze mooie stad voor hét evenement van het jaar: de Vierdaagse! Normaal lopen meer dan 45.000 deelnemers vier dagen lang kilometers en kilometers om het felbegeerde 4Daagsekruisje te verdienen. Dit jaar vindt echter een aangepast versie van de Vierdaagse plaats, omdat het dinsdag te warm wordt om veilig de wandeltocht door te laten gaan. Het zal dus een driedaagse in plaats van een vierdaagse worden.

Naast lopers komen er ook nog eens tienduizenden bezoekers naar de Vierdaagsefeesten. Vanuit ons kantoor aan het Keizer Karelplein hebben we een fantastisch uitzicht over de intocht van de Vierdaagse en over verschillende festiviteiten. We genieten dan ook elk jaar volop van de gezelligheid.

The Walk of the World

De Nijmeegse Vierdaagse wordt ook wel The Walk of the World genoemd. En dat is niet alleen omdat de Vierdaagse het grootste wandelevenement ter wereld is. De Vierdaagse heeft namelijk ook een sterk internationaal karakter. Mensen uit meer dan 70 landen doen mee met de wandeltocht. Van Canadezen tot Japanners, mensen komen vanuit de hele wereld naar Nijmegen om vier dagen lang te lopen. Nijmegen is deze week dus een echte wereldstad waar tientallen culturen en nationaliteiten samenkomen.

Een week lang feest

De Vierdaagse draait niet alleen om de wandeltocht, maar natuurlijk ook om het feest. De wandeltocht duurt weliswaar vier dagen, maar de feesten eromheen duren een hele week. En wat een week is het! De stad wordt omgebouwd tot één groot feest- en festivalterrein met optredens, activiteiten, kermis en algehele vrolijkheid.

Op maar liefst 60 locaties komen allerlei soorten muziek, theater en kunst aan bod. Vanuit ons kantoor kunnen we niet alleen van de intocht op het Keizer Karelplein genieten, maar hebben we ook een mooi uitzicht op het festivalonderdeel Ramblas tegenover het station. Daar zullen we dan ook zeker een paar keer een bezoekje brengen.

Uiteraard wordt er gewoon doorgewerkt tijdens de festiviteiten. Heeft u een vertaling nodig of wilt u contact met ons opnemen? We staan voor u klaar!

Deel dit bericht, kies je platform!