Tekstschrijven

Vrijwel iedereen kan schrijven. Dat is een van de redenen waarom veel organisaties vaak zelf hun teksten schrijven. Er is immers altijd wel een medewerker te vinden die beter dan gemiddeld schrijft. Diegene produceert vaak best aardige teksten. Toch is het schrijven van echt goede teksten niet zo eenvoudig. Dat merkt u direct wanneer u met een professionele partner voor tekstschrijven samenwerkt.

De voordelen van de professionele schrijvers van Bothof

Tekstschrijven is een vak. De tekstschrijvers van Vertaalbureau Bothof verstaan dat vak. Zij weten als geen ander uw doelgroep in beweging te brengen. Onze professionele schrijvers zetten uw boodschap om in een effectieve tekst. Met de tekstschrijfdiensten van Bothof bent u verzekerd van:

  • Aantrekkelijke, prettig leesbare teksten;
  • Aandacht voor de voordelen van uw product of dienst;
  • Een duidelijke en effectieve call to action;
  • Afstemming op doelgroep en huisstijl;
  • Correcte grammatica en foutloze spelling;
  • Snelle levering;
  • Hoogwaardige service, heldere communicatie en een soepele samenwerking.

Het schrijfproces

Voordat het schrijven begint vindt er een uitgebreide briefing plaats. Ter voorbereiding verdiepen onze tekstschrijvers zich in uw product of dienst, in uw doelgroep, het imago en de uitstraling van uw organisatie. Ze stellen u vragen zoals:

  • Wat maakt uw organisatie bijzonder?
  • Wat zijn de USP’s (unique selling points)van uw product of dienst?
  • Waar loopt uw doelgroep warm voor?

De tekstschrijver schrijft aan de hand van de briefing een eerste versie van de tekst. Deze wordt ter beoordeling aan u voorgelegd. Aan de hand van uw feedback zal de schrijver een tweede versie schrijven. Het resultaat? Een wervende, soepel lopende tekst die volledig is toegesneden op uw doelgroep en die een goed, positief beeld geeft van uw organisatie en uw product of dienst.

SEO en technical writing

Met SEO (zoekmachineoptimalisatie) zijn we natuurlijk ook bekend. Heeft u een lijstje met aantrekkelijke SEO-termen? Op verzoek verwerken wij deze termen zo goed mogelijk in de teksten. De teksten van onze SEO-schrijvers zorgen er zo voor dat uw website beter gevonden wordt in Google. Ook het SEO-optimaliseren van bestaande websiteteksten voor Google behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast is technical writing voor ons geen probleem. Onze technical writers zijn gespecialiseerd in het schrijven van glasheldere gebruikersdocumentatie, zoals online-helpteksten voor softwareapplicaties, gebruiksaanwijzingen bij elektronische apparatuur en trainingsmateriaal voor e-learningtoepassingen. Voor meer informatie gaat u naar de pagina Technical writing.

Effectieve teksten in vrijwel elke taal

Dankzij ons uitgebreide netwerk van tekstschrijvers kunnen wij voor vrijwel ieder vakgebied deskundige schrijvers inzetten. Wilt u teksten in een andere taal dan het Nederlands laten schrijven? Wij beschikken over tekstschrijvers voor uiteenlopende talen.

We weten bovendien hoe we de teksten van onze tekstschrijvers feilloos omzetten naar de taal van het land waar u zaken wilt doen. Vooral bij vertalingen van marketingteksten is het belangrijk dat niet alleen de tekst goed wordt vertaald, maar dat ook de wervende kracht perfect behouden blijft.

De combinatie schrijven-vertalen kan tevens zeer interessant voor u zijn. U vergroot dan uw bereik met kwalitatief goede teksten en we kunnen u gunstige tarieven bieden. Wilt u meer weten over de schrijfdiensten van Vertaalbureau Bothof? Neem contact op met een van onze accountmanagers voor meer informatie.

De voordelen van
vertaalbureau Bothof

– Ruim 50 jaar ervaring

– Technical, copywriting of SEO

– Combineer vertalen en schrijven

– ISO 9001 en 17100 gecertificeerd

Vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden?