Technical writing

Goede handleidingen, installatie-instructies en online help maken dat de eindgebruikers maximaal profiteren van de mogelijkheden en functionaliteiten van uw product. De documentatie van uw producten verdient dan ook de volle aandacht.

Technical writing door professionele schrijvers

Technical writing is het schrijven van gebruikersdocumentatie voor uiteenlopende doeleinden. De technisch schrijvers van Vertaalbureau Bothof zijn specialisten in het schrijven van glasheldere gebruikersdocumentatie. Ook als het gaat om zeer complexe apparaten, programmatuur of processen. Met een gestructureerde aanpak en geavanceerde tools produceren zij gebruikersvriendelijke documentatie voor alle denkbare doelgroepen en toepassingen.

Bespaar tijd en geld

Productie en beheer van documentatie kunnen tijdrovend en kostbaar zijn. Met onze aanpak streven wij naar zoveel mogelijk optimalisatie en hergebruik van documentatie. Dit zorgt voor aanzienlijke besparingen in tijd en kosten bij eventuele latere aanpassing en vertaling van de teksten. Goed om te weten als u een nieuwe versie van uw product uitbrengt, of als u buitenlandse markten wilt bedienen.

Wij houden het overzichtelijk

Bij de ontwikkeling van een nieuw product kan de hoeveelheid documentatie snel oplopen. Elke fase van de ontwikkeling, van het eerste concept tot het technisch ontwerp, resulteert in meer documentatie. Of het nu gaat om een nieuw elektronisch apparaat of om een geavanceerde softwareapplicatie, het kan lastig zijn om het overzicht te behouden.

Een technisch schrijver van Vertaalbureau Bothof verzamelt en ordent alle beschikbare informatie over uw product. Niet alleen door het bestuderen van de bestaande documentatie, maar ook door interviews en gesprekken met de materiedeskundigen binnen uw organisatie.

Hierna maakt de technisch schrijver een documentontwerp. Pas nadat u dit heeft goedgekeurd, volgt het eigenlijke schrijfproces. Het eindresultaat is duidelijke, eenduidige gebruikersdocumentatie die een verrijking vormt voor uw product.

Wilt u meer weten over technical writing? Neem contact op met onze medewerkers voor meer informatie.

Offerte

Als u het formulier op deze pagina invult, sturen wij u binnen twee uur een offerte op maat. Als u na 17:00 uur een offerte aanvraagt, ontvangt u deze zo snel mogelijk op de volgende werkdag.