Technisch vertalen

Technisch vertalen vraagt om vakkennis en oog voor detail. Voor de technische vertaling van uw teksten zetten wij daarom gespecialiseerde technische vertalers in. Vertalers met verstand van uw vakgebied.

Specialisten in technische vertalingen

Zoekt u een deskundige dienstverlener voor het technisch vertalen van uw tekst? Vertaalbureau Bothof is in 1972 voortgekomen uit de technische vertaalafdeling van Philips en heeft dus al meer dan 40 jaar ervaring met technisch vertalen.

Wij werken uitsluitend met technisch vertalers die aantoonbaar verstand hebben van minimaal één technisch vakgebied. De meeste technisch vertalers die Vertaalbureau Bothof inzet hebben dan ook een technische opleiding gevolgd. Anderen hebben bijvoorbeeld werkervaring als technisch ingenieur of als programmeur.

Ons bestand met vertalers is bovendien zeer groot (meer dan 3000 vertalers wereldwijd). Hierdoor kunnen wij voor elk vakgebied en voor elke tekst de juiste technische vertaler selecteren. Ook als het gaat om het technisch vertalen van zeer complexe teksten.

De voordelen van vertaaltoolsoftware

Een technisch vertaler van Vertaalbureau Bothof gebruikt de modernste vertaalsoftware bij het vertalen van uw technische teksten. Dit brengt aanzienlijke voordelen met zich mee, vooral als wij regelmatig opdrachten voor u doen:

 • Terugkerende tekstgedeelten hoeven slechts een keer te worden vertaald. Elke vertaling wordt opgenomen in een klantspecifiek vertaalgeheugen en kan op ieder gewenst moment worden hergebruikt.
 • Het gebruik van het vertaalgeheugen zorgt ervoor dat uw teksten altijd op dezelfde manier worden vertaald. Hierdoor bent u altijd verzekerd van consistente, eenduidige technische vertalingen.
 • Hebt u voorkeursvertalingen voor bepaalde (technische) termen? Geef dit aan ons door. Wij leggen de voorkeursvertalingen vast in een zogenaamde terminologiedatabase.
 • Het gebruik van vertaalsoftware levert een aanzienlijke besparing op in tijd en kosten bij het vertalen van uw teksten.

Alle talen, alle vakgebieden

De slogan van Vertaalbureau Bothof is: ”Alle talen, alle vakgebieden”. En dat is niet voor niets. Zo heeft Bothof ervaring met verschillende technische vakgebieden als werktuigbouw, chemie, elektro en ICT. Uiteraard bieden wij niet alleen technische vertalingen in de bekende West-Europese talen zoals Engels, Duits en Frans, maar vertalen wij ook naar de minder bekende talen.

Technische vertaling van topkwaliteit

Wilt u de zekerheid van de allerbeste technische vertaling? Met de inzet van gespecialiseerde vertalers en ondersteunende vertaalsoftware realiseren wij uitstekende vertalingen. Maar daar blijft het niet bij.

Het kwaliteitssysteem van Vertaalbureau Bothof heeft het ISO 9001-certificaat. Onze vertaalprocedures zijn gecertificeerd volgens ISO 17100, de specifieke, internationale kwaliteitsnorm voor vertaalbureaus. Wat betekent dit voor u?

 • Elke vertaling wordt gecontroleerd door een professionele revisor.
 • De voortgang van uw opdrachten wordt scherp bewaakt.
 • U hebt een vaste contactpersoon bij wie u altijd terechtkunt met vragen en opmerkingen.
 • Bent u onverhoopt niet tevreden over de uitvoering van een opdracht? Wij nemen elke klacht of opmerking zeer serieus. U kunt rekenen op een transparante klachtenprocedure.
Offerte aanvragen

De voordelen van Vertaalbureau Bothof

 • > Ruim 40 jaar ervaring
 • > Native speaker vertalers
 • > Alle talen, alle vakgebieden
 • > ISO 9001 en 17100 gecertificeerd

Vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden?

Laten we kennismaken!

Vertaalbureau Bothof is lid van: