Technisch vertalen

Wat is een technische vertaling?

Een technische vertaling is een vertaling van een technisch document of technische tekst. Denk hier bijvoorbeeld aan installatie-instructies, veiligheidsdocumentatie, handleidingen en technische specificaties. Het grote verschil tussen technische vertalingen en ‘reguliere vertalingen’ is dat technische vertalingen worden gemaakt door gespecialiseerde technische vertalers. Dit zijn vertalers die naast hun taalopleiding ook gedegen kennis hebben van een of meerdere technische vakgebieden, bijvoorbeeld elektrotechniek, milieutechnologie of machinebouw.

Een fout in een technische tekst kan verstrekkende gevolgen hebben. Technisch vertalen vraagt dus om vakkennis en oog voor detail. Voor de technische vertaling van uw teksten zet Vertaalbureau Bothof altijd gespecialiseerde technische vertalers in: vertalers met verstand van uw vakgebied.

Vertaalbureau Bothof: specialist in technische vertalingen

Vertaalbureau Bothof is in 1972 voortgekomen uit de technische vertaalafdeling van Philips en heeft dus al 45 jaar ervaring met technisch vertalen. Wanneer u dus een deskundig technisch vertaalbureau zoekt, bent u bij Bothof aan het juiste adres.

Wij werken uitsluitend met technisch vertalers die aantoonbaar verstand hebben van minimaal één technisch vakgebied. De meeste technisch vertalers die Vertaalbureau Bothof inzet hebben dan ook een technische opleiding gevolgd. Anderen hebben bijvoorbeeld werkervaring als technisch ingenieur of als programmeur.

Alle talen, alle vakgebieden

Ons bestand met vertalers is zeer groot (meer dan 3000 vertalers wereldwijd). Hierdoor kunnen wij voor elk vakgebied en voor elke tekst de juiste technische vertaler selecteren. Ook als het gaat om technische vertalingen van zeer complexe teksten.

De slogan van Vertaalbureau Bothof is: ”Alle talen, alle vakgebieden”. En dat is niet voor niets. Zo heeft Bothof ervaring met verschillende technische vakgebieden als werktuigbouw, chemie, elektro en ICT. Uiteraard bieden wij niet alleen technische vertalingen in de bekende West-Europese talen zoals Engels, Duits en Frans, maar vertalen wij ook van en naar de minder bekende talen.

Kwaliteit bij technische vertalingen

Wilt u de zekerheid van de allerbeste technische vertaling? Met de inzet van gespecialiseerde vertalers en ondersteunende vertaalsoftware realiseren wij uitstekende vertalingen. Maar daar blijft het niet bij.

Het kwaliteitssysteem van Vertaalbureau Bothof heeft het ISO 9001-certificaat. Onze vertaalprocedures zijn gecertificeerd volgens ISO 17100, de specifieke, internationale kwaliteitsnorm voor vertaalbureaus. Wat betekent dit voor u?

 • Elke vertaling wordt gecontroleerd door een professionele revisor.
 • De voortgang van uw opdrachten wordt scherp bewaakt.
 • U hebt een vaste contactpersoon bij wie u altijd terechtkunt met vragen en opmerkingen.
 • Bent u onverhoopt niet tevreden over de uitvoering van een opdracht? Wij nemen elke klacht of opmerking zeer serieus. U kunt rekenen op een transparante klachtenprocedure.

De voordelen van vertaaltoolsoftware

Een technisch vertaler van Vertaalbureau Bothof gebruikt de modernste vertaalsoftware bij het vertalen van uw technische teksten. Dit brengt aanzienlijke voordelen met zich mee, vooral als wij regelmatig opdrachten voor u doen:

 • Terugkerende tekstgedeelten hoeven slechts een keer te worden vertaald. Elke vertaling wordt opgenomen in een klantspecifiek vertaalgeheugen en kan op ieder gewenst moment worden hergebruikt.
 • Het gebruik van het vertaalgeheugen zorgt ervoor dat uw teksten altijd op dezelfde manier worden vertaald. Hierdoor bent u altijd verzekerd van consistente, eenduidige technische vertalingen.
 • Hebt u voorkeursvertalingen voor bepaalde (technische) termen? Geef dit aan ons door. Wij leggen de voorkeursvertalingen vast in een zogenaamde terminologiedatabase.
 • Het gebruik van vertaalsoftware levert een aanzienlijke besparing op in tijd en kosten bij het vertalen van uw teksten.

Offerte aanvragen

De voordelen van Vertaalbureau Bothof

 • > Ruim 40 jaar ervaring
 • > Native speaker vertalers
 • > Alle talen, alle vakgebieden
 • > ISO 9001 en 17100 gecertificeerd

Vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden?

Laten we kennismaken!

Vertaalbureau Bothof is lid van: