Medisch vertalen

Zoekt u een betrouwbare partner voor het medisch vertalen van uw teksten? Vertaalbureau Bothof levert kwaliteitsvertalingen voor alle medische vakgebieden:

  • Clinical Research
  • Regulatory Affairs
  • Medical Devices
  • Animal Health

Kwaliteitsbewaking is essentieel bij medisch vertalen. Wij werken daarom met een ISO 9001-gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem. Bovendien zijn onze vertaalprocedures gecertificeerd volgens de ISO 17100-norm. Dit betekent onder meer dat uw teksten worden vertaald door gespecialiseerde medisch vertalers en dat iedere medische vertaling wordt gecontroleerd door een revisor met medische kennis.

Professionele vertalers voor het medisch vertalen van uw teksten

Vertaalbureau Bothof beschikt over een wereldwijd netwerk van specialistische medisch vertalers, waaronder artsen, farmacologen en medisch wetenschappers. Vertalers die niet over medische kennis beschikken, moeten een opleiding medisch vertalen volgen voordat zij voor ons aan de slag mogen als medisch vertaler.

Medisch vertalen voor internationale registratieprocedures

De internationale registratie van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen is een complex en langdurig proces, waar doorgaans veel landen en instanties bij betrokken zijn. Vertaalbureau Bothof biedt u maximale ondersteuning. Het medisch vertalen van uw teksten kunnen wij gelijktijdig naar meerdere talen tegelijk vertalen – ook als het gaat om 25 of meer talen, zonder gevolgen voor de doorlooptijd. Desgewenst nemen wij het complete projectmanagement voor opeenvolgende vertaalslagen van u over, zodat uw organisatie zich volledig kan richten op haar kerntaken.

Onze medisch vertalers leveren vertalingen die voldoen aan de internationale voorschriften en standaarden. Denk hierbij aan de QRD-templates van het Europees Geneesmiddelenbureau EMA en de terminologie zoals die is vastgelegd door het EDQM en in MedDra.

Offerte aanvragen

De voordelen van Vertaalbureau Bothof

  • > Ruim 40 jaar ervaring
  • > Native speaker vertalers
  • > Alle talen, alle vakgebieden
  • > ISO 9001 en 17100 gecertificeerd

Vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden?

Laten we kennismaken!