Tolkdiensten

Wilt u een tolk inhuren? Bijvoorbeeld omdat u een internationale conferentie organiseert of een zakelijke bespreking gepland heeft met een of meer internationale zakenpartners? ‘Even een tolk inhuren’ is meestal niet zo simpel als het lijkt.

Tolkdiensten op maat

U wordt meestal al snel met een aantal vragen geconfronteerd:

  • Wat voor soort tolkmethode heeft u nodig?
  • Hoe weet u wie een geschikte tolk is voor uw evenement?
  • Welke tolkapparatuur heeft u nodig en hoe regelt u die?
  • Hoe stemt u de randvoorwaarden af?

De tolkdienst van Vertaalbureau Bothof maakt het u gemakkelijk. Dit doen wij door het leveren van tolkdiensten op maat. Onze tolkdienst selecteert altijd de meest geschikte tolk voor u en dankzij ons wereldwijde netwerk van tolken leveren wij altijd een tolk die beschikt over de vereiste talenkennis en die vertrouwd is met de terminologie van uw vakgebied. Wij zijn gevestigd in Nijmegen, maar we zetten onze tolkdienst door heel Nederland in.

Tolkdiensten voor elke situatie

Van een-op-eengesprekken tot internationale congressen met sprekers in vele talen, voor elke gelegenheid leveren wij tolkdiensten. Het is belangrijk om vooraf te bepalen onder welke omstandigheden de tolkdiensten verricht moeten worden.

Congressen, conferenties en andere grootschalige bijeenkomsten

Voor internationale bijeenkomsten met deelnemers uit verschillende landen levert onze tolkdienst tolken die zijn gespecialiseerd in simultaan tolken. De tolk vertaalt dan terwijl de spreker aan het woord is.

De tolk spreekt de vertaling vaak in een microfoon in. De deelnemers horen de vertaling vervolgens via een koptelefoon. In sommige gevallen is hierbij een (of meerdere) tolkcabine(s) nodig. De tolkdienst van Vertaalbureau Bothof levert de tolkcabine(s) en andere benodigde apparatuur.

Vergaderingen en presentaties

Bij kleinere bijeenkomsten, zoals een vergadering of presentatie, wordt vaak voor een consecutieftolk gekozen. Bij consecutief tolken wisselen de spreker en de tolk elkaar af. De spreker spreekt enkele zinnen en de tolk geeft daarna de vertaling. Hier is vaak geen apparatuur voor nodig.

Soms wordt bij kleine bijeenkomsten echter gekozen voor een fluistertolk. Een fluistertolk fluistert de vertaling in het oor van de ontvanger. Als er meer afstand gehouden moet worden of als meerdere personen een vertaling nodig hebben, wordt er gebruik gemaakt van een fluisterset, bestaande uit een microfoon en koptelefoons.

Notaris

Bij de notaris worden vaak formele stukken voorgelezen. Voor deze situatie bieden wij tolken die zijn gespecialiseerd in juridische terminologie. Onze notaristolken hebben een juridische achtergrond en zijn beëdigd bij het Bureau beëdigde tolken en vertalers (Bureau Wbtv). Notaristolken tolken vrijwel altijd consecutief en gebruiken daarbij meestal geen apparatuur.

Gesprekken, interviews en verhoren

In gesprekssituaties met een beperkt aantal deelnemers, zoals interviews, sollicitatiegesprekken of verhoren, treedt de tolk op als medium tussen de gespreksdeelnemers. Hierbij is geen apparatuur nodig. Voor officiële situaties, zoals verhoren door de politie of interviews door de immigratiedienst, levert onze tolkdienst in de meeste gevallen een beëdigde tolk. 

Een tolk voor elke taal

Vertaalbureau Bothof levert tolkdiensten voor elke taal. Uiteraard leveren wij tolkdiensten voor de meest gevraagde talen, zoals het Engels, Duits, Frans, Chinees, Pools, Russisch en Arabisch. Wij hebben echter ook tolken voor minder gevraagde talen, bijvoorbeeld Farsi, Japans of Somalisch. 

Apparatuur en tolkcabines

Uiteraard is de levering van alle benodigdheden ook onderdeel van de tolkdienst van Vertaalbureau Bothof. Wij regelen voor u desgewenst de huur van microfoons, koptelefoons, tolkcabines en tolkenkoffers.

Wilt u meer weten over de tolkdiensten van Vertaalbureau Bothof? Neem contact op met onze medewerkers of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.

Offerte

Als u het formulier op deze pagina invult, sturen wij u binnen twee uur een offerte op maat. Als u na 17:00 uur een offerte aanvraagt, ontvangt u deze zo snel mogelijk op de volgende werkdag.