Certificering

Vertaalbureau Bothof heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Als een van de allereerste vertaalbureaus in Nederland hebben wij daarom een ISO 9001-certificering behaald. Binnen onze branche hebben we ons ook sterk gemaakt voor een specifiekere norm: de ISO 17100. We investeren voortdurend in het ontwikkelen en implementeren van een kwaliteitssysteem en de daarbij behorende procedures. Ook dit maakt een keuze voor Vertaalbureau Bothof heel gemakkelijk.

ISO 9001 in het kort

De norm ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. De norm stelt eisen aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie en de manier waarop de organisatie met het kwaliteitsbeleid omgaat, ter verhoging van de klanttevredenheid. Beoogd wordt kwaliteitszorg en continue verbetering. De norm wordt door interne en externe partijen (zoals certificatie-instellingen) gebruikt om te beoordelen of de organisatie in staat is te voldoen aan eisen van klanten, wet- en regelgeving en de eisen van de eigen organisatie.

iso_9001

ISO 17100 in het kort

De norm ISO 17100 beschrijft aan welke specifieke eisen een aanbieder van vertaaldiensten moet voldoen met betrekking tot de inzet van mensen en middelen, kwaliteitszorg, projectbeheer, contractueel kader en dienstverlening. De in de norm gestelde eisen gelden voor interne bedrijfsprocessen van vertaalbureaus en voor de kwalificatie van vertalers en revisoren. Op deze manier worden alle stappen binnen de bedrijfsvoering van een vertaalbureau en binnen het vertaalproces transparant en controleerbaar.

ISO_17100