De Romeinen wisten het al: Nijmegen aan de Waal is een prima plek om te vertoeven. Dit jaar komen de Italianen opnieuw, nu niet met paard en wagen maar per fiets. Op 7 en 8 mei doet de Giro d’Italia Nijmegen aan en zal Nederlands oudste stad roze kleuren.

Op zaterdag 7 mei vertrekt de karavaan uit Arnhem en finishen de renners naar verwachting rond half zes op de Oranjesingel in Nijmegen. Op zondag 8 mei starten ze vervolgens om half een vanaf de Grote Markt in Nijmegen voor de etappe terug naar Arnhem. Dit is natuurlijk een uitgelezen kans om eens te zien hoe het er bij zo’n groot wielerevenement aan toe gaat. En het mag dan wel de Ronde van Italië zijn, het zal een zeer internationaal gezelschap zijn dat Nijmegen aandoet.

Zo’n internationale ambiance is natuurlijk een kolfje naar de hand van Vertaalbureau Bothof. Italiaans, Spaans, Russisch, Frans, Engels, Duits: talen waar we dagelijks mee werken nu te horen in het centrum van Nijmegen!

Dat wordt dus genieten, niet alleen voor wielerliefhebbers, maar ook voor taalliefhebbers! En ook voor liefhebbers van culinaire verrassingen valt er van alles te beleven: een Italiaans ijsje eten op de Piazza del Re, Italiaanse lekkernijen proeven op de Mercato del Gusto op Plein ’44 of wat drinken op de Banchina del Fiume Waal. Mogelijkheden genoeg voor een gezellig dagje in Italiaanse sferen.

En mocht u nog een vertaling nodig hebben naar het Italiaans of welke andere taal dan ook, dan kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen met Vertaalbureau Bothof.