Wie aan Nijmegen denkt, denkt aan de Vierdaagse. De twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 juli is het weer zover. En de editie van dit jaar is wel heel bijzonder, want de Nijmeegse Vierdaagse wordt namelijk voor de 100e keer gelopen! Wandelaars lopen vier dagen lang 30, 40, 50 of, speciaal voor de 100e editie, zelfs 55 kilometer per dag.

Wat begon als een vierdaagse wandeltocht met slechts een paar honderd deelnemers is in ruim honderd jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal wandelevenement dat zijn weerga niet kent. De Vierdaagse brengt mensen uit alle windstreken en van bijna honderd nationaliteiten bij elkaar en wordt daarom ook wel ‘The Walk of the World’ genoemd.

Overdag wordt er stevig gewandeld, maar ook in de avonduren hoef je je niet te vervelen. In de week van de Vierdaagse vinden in Nijmegen namelijk ook de Vierdaagsefeesten plaats, die elk jaar in het teken staan van muziek, performance, lekker eten en drinken, en natuurlijk heel veel gezelligheid.

Een paar dagen voor de Vierdaagse stromen de hotels en campings in en rondom Nijmegen weer vol en verandert de stad langzaamaan in een bruisende metropool. Iedereen, van fanatieke wandelaar tot feestvierder, is in een opperbeste stemming. En als je door het centrum loopt, hoor je een mengelmoes van talen. Als taalliefhebber is dit allemaal natuurlijk geweldig om mee te maken. De talen die we bij Vertaalbureau Bothof vaak alleen op schrift voorbij zien komen, zijn nu in levende lijve te horen. Hoe leuk is dat!

U weet nu waar u moet zijn deze zomer. In Nijmegen! En bij Vertaalbureau Bothof natuurlijk!