In memoriam: Gerrit Jan Bothof (1929 – 2020)

Op vrijdag 5 juni 2020 is Gerrit Jan Bothof, de oprichter van ons Vertaalbureau, op 90-jarige leeftijd overleden. In 1972 bij de oprichting van Vertaalbureau Bothof stond deskundigheid hoog in het vaandel. Alleen door een gedegen selectieproces te doorlopen kon je aan de slag bij Vertaalbureau Bothof. Met zijn visie op snelheid, helderheid en de hoogst mogelijke service heeft dhr. Bothof de basis gelegd voor wat nog altijd de norm is binnen onze organisatie.

Vanuit zijn positie en ervaring binnen de branche heeft dhr. Bothof in de loop der jaren actief bijgedragen aan het verbeteren van de kwaliteitsnormen voor vertaalbureaus. Hij stond aan de wieg van de Organisatie van Vertaalbureaus in Nederland, die later opging in de Vereniging van Vertaalbureaus in Nederland (VViN). Vanuit de VViN is ook het initiatief genomen voor de oprichting van de Europese vereniging voor vertaalbureaus, de European Union of Associations of Translation Companies (EUATC).

Zijn kennis en inzet hebben ervoor gezorgd dat Vertaalbureau Bothof een begrip is geworden in Nederland en ver daarbuiten. Zijn naam zal altijd verbonden blijven aan onze organisatie.

Wij wensen zijn familie veel sterkte.

Team Bothof

Deel dit bericht, kies je platform!