Biotechnologie

Er vinden op het gebied van biotechnologie en genomics grote innovaties plaats in de internationale agrarische sector. Dankzij genetische veredeling worden de opbrengst en de duurzaamheid van gewassen sterk verbeterd. Maar ook de veeteelt profiteert. De kwaliteit en de opbrengst van vlees, zuivel en eieren worden aanmerkelijk hoger door de selectie van de juiste genetische eigenschappen van de veestapel. Daarnaast draagt de biotechnologie bij aan een betere duurzaamheid van de gehele land- en tuinbouw.

Nieuwe technieken, nieuwe wetenschap

De ontwikkelingen in dit vakgebied gaan razendsnel. Genomics, het onderzoek van het genetisch materiaal van levende organismen, levert enorme hoeveelheden informatie op. Dit heeft zelfs geleid tot een nieuwe tak van de wetenschap, de bio-informatica, die tot doel heeft om deze informatie zo toegankelijk mogelijk op te slaan en de vele genetische gegevens met elkaar te vergelijken en bruikbaar te maken, onder andere voor de agrarische sector.

Ook in Nederland bestaat veel aandacht voor biotechnologie en genomics. Niet alleen in de wetenschap, maar ook in het bedrijfsleven. De agrarische sector maakt volop gebruik van de vele toepassingen die mogelijk worden gemaakt door de ontwikkelingen in deze vakgebieden.

Vertalingen van topkwaliteit

Organisaties en bedrijven in dit vakgebied opereren vrijwel altijd internationaal. De vertaling van teksten over biotechnologie en genomics vraagt om diepgaande en gespecialiseerde kennis bij de vertalers. De vertalers van Vertaalbureau Bothof hebben – naast een taalgerelateerde opleiding op academisch niveau – grondige kennis van dit vakgebied, die zij hebben opgedaan door werkervaring en training. De vertaling van uw teksten over biotechnologische onderwerpen is bij ons in goede handen.

Offerte aanvragen

De voordelen van Vertaalbureau Bothof

  • > Ruim 40 jaar ervaring
  • > Native speaker vertalers
  • > Alle talen, alle vakgebieden
  • > ISO 9001 en 17100 gecertificeerd

Vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden?

Laten we kennismaken!