Eindelijk is het zover: de Nijmeegse Vierdaagse staat weer voor de deur! In de derde week van juli strijken er duizenden enthousiaste wandelaars neer in Nijmegen om mee te doen aan de wereldberoemde wandeltocht. Vier dagen lang zullen zij de 30, 40 of 50 wandelkilometers trotseren.

Zoals ieder jaar hebben lopers uit de hele wereld een deelnamebewijs weten te bemachtigen voor de 102e editie. De Nijmeegse Vierdaagse wordt immers niet voor niets ‘Walk of the World’ genoemd. Uit welke verre, of minder verre, oorden komen de lopers dit jaar?

Recordaantal nationaliteiten

Dit jaar doen er, om precies te zijn, 47.431 deelnemers mee aan de Vierdaagse. Hiervan heeft ruim 14% een andere nationaliteit dan de Nederlandse. Dit komt neer op ongeveer 7,000 internationale wandelaars.

Onder alle internationale aanmeldingen zijn in totaal 84 verschillende nationaliteiten geteld. Dat is een recordaantal en een flinke stijging ten opzichte van afgelopen jaar. Toen liepen er deelnemers uit 72 verschillende landen mee. Dit jaar lopen er voor het állereerst wandelaars mee uit Eritrea, Gambia, Palestina en Tanzania.

Unieke vertegenwoordiging

Onder de deelnemers wordt onderscheid gemaakt tussen burgers en militairen. De militairen die dit jaar meelopen, zijn afkomstig uit 28 landen. Voornamelijk uit Europese landen, maar ook Canada, de Verenigde Staten, Fiji, Ghana, Trinidad & Tobago en Nepal zijn vertegenwoordigd. Onder de burgerdeelnemers zijn maar liefst 82 verschillende nationaliteiten geteld; iets te veel om op te noemen. Als je deze twee groepen samenneemt, kom je op 84 nationaliteiten uit.

Zodoende is maar liefst 43% van de landen van de wereld vertegenwoordigd tijdens de wandeltocht! Mensen uit de hele wereld worden samengebracht en daarmee is Walk of the World een meer dan terechte naam voor de Vierdaagse.

Bothof loopt ook mee!

Als vertaalbureau zijn wij internationaal georiënteerd en kunnen we natuurlijk niet ontbreken tijdens dit grote festijn. Daarom wordt Vertaalbureau Bothof ook vertegenwoordigd tijdens de vierdaagse. Spot jij het mooie Bothof-shirt dat onze collega Suzan draagt?

Ons kantoor aan het Keizer Karelplein in hartje Nijmegen blijft open en alle collega´s daar zullen hun best doen om Suzan, en alle andere lopers, uit te zwaaien!

Veel succes!