T +31 (0)24 323 14 65

Technisch vertalen

Technisch vertalen vraagt om vakkennis en oog voor detail. Voor het technisch vertalen van uw teksten zetten wij daarom gespecialiseerde technische vertalers in. Vertalers met verstand van uw vakgebied.

Specialisten in technisch vertalen

Zoekt u een deskundige dienstverlener voor het technisch vertalen van uw tekst? Vertaalbureau Bothof is in 1972 voortgekomen uit de technische vertaalafdeling van Philips en heeft dus al meer dan 40 jaar ervaring met technisch vertalen.

Wij werken uitsluitend met technische vertalers die aantoonbaar verstand hebben van minimaal één technisch vakgebied. De meesten hebben een technische opleiding gevolgd. Anderen hebben bijvoorbeeld werkervaring als technisch ingenieur of als programmeur.

Ons bestand met vertalers is bovendien zeer groot (meer dan 3.000 vertalers wereldwijd). Hierdoor kunnen wij voor elk vakgebied en voor elke tekst de juiste vertaler selecteren. Ook als het gaat om het technisch vertalen van zeer complexe technische teksten.

De voordelen van vertaaltoolsoftware

Onze technische vertalers gebruiken de modernste vertaalsoftware bij het vertalen van uw technische teksten. Dit brengt aanzienlijke voordelen met zich mee, vooral als wij regelmatig opdrachten voor u doen:

  • Terugkerende tekstgedeeltes hoeven maar één keer te worden vertaald. Elke vertaling wordt opgenomen in een klantspecifiek vertaalgeheugen en kan op ieder gewenst moment worden hergebruikt.
  • Het gebruik van het vertaalgeheugen zorgt ervoor dat uw teksten altijd op dezelfde manier worden vertaald. Hierdoor hebt u altijd de beschikking over consistente, eenduidige technische vertalingen.
  • Hebt u voorkeursvertalingen voor bepaalde (technische) termen? Geef dit aan ons door. Wij leggen de voorkeursvertalingen vast in een zogenaamde terminologiedatabase.
  • Het gebruik van vertaalsoftware geeft een aanzienlijke besparing in tijd en kosten bij het vertalen van uw teksten.

Alle talen, alle vakgebieden

De slogan van vertaalbureau Bothof is: ”Alle talen, alle vakgebieden”. En dat is niet voor niks. Zo heeft Bothof ervaring met verschillende technische vakgebieden als werktuigbouw, chemie, elektro en ICT. Uiteraard bieden wij niet alleen technische vertalingen in de bekende West-Europese talen zoals Engels, Duits en Frans, maar vertalen wij ook naar de minder bekende talen.

Technische vertaling van topkwaliteit

Wilt u de zekerheid van de allerbeste technische vertaling? Met de inzet van gespecialiseerde vertalers en ondersteunende vertaalsoftware realiseren wij uitstekende vertalingen. Maar daar blijft het niet bij.

Het kwaliteitssysteem van Vertaalbureau Bothof heeft het ISO 9001-certificaat. Onze vertaalprocedures zijn gecertificeerd volgens ISO 17100, de specifieke kwaliteitsnorm voor vertaalbureaus. Wat betekent dit voor u?

  • Elke vertaling wordt gecontroleerd door een professionele revisor.
  • De voortgang van uw opdrachten wordt scherp bewaakt.
  • U hebt een vaste contactpersoon bij wie u altijd terecht kunt met vragen en opmerkingen.
  • Bent u onverhoopt niet tevreden over de uitvoering van een opdracht? Wij nemen elke klacht of opmerking zeer serieus. U kunt rekenen op een transparante klachtenprocedure.